HellstenHotel_Helb

Rotary Sthlm Int

Att snubbla över Samtals Coachomaten och 15 minuter senare ha tagit sitt första steg för att göra plats för mer av det man behöver i sitt liv är uppenbarligen en härlig känsla. I torsdags var det hotellmagnaten Per Hellstens tur att prova – hedersmedlem i Rotary Stockholm International. Utanför Hotel Hellsten bestämde han sig för att äntligen ta tre dagar i veckan för att skriva den poesibok han längtar efter.

En ung student från Italien bestämde sig för att börja med danspauser för att orka alla timmar framför skärmen, två tjejer att ta tag i fortsatta studier för att komma ifrån låglönefacket och ett barn i vagn ville få mer tid med mamma som omedelbart bejakade hennes önskan om mobilfri tid efter dagis, för att kunna göra saker på riktigt istället. En annan mamma hittade tid för sig själv och sin träning. För att att orka, kliver hennes sambo in för att möta hennes behov. En annat att frigöra utrymmen och tillfällen för kärlek. I Samtals Coachomatens dygnshjul har de lyckats frigöra tid, de inte trodde att de hade. Det allra vanligaste önskemålen är mer sömn, mindre skärmaktivitet, mer fysisk aktivitet och tid för mänskliga möten. Det är viktigt med samtal och berättelser. Gästade gjorde också Per Hellstens syster – Elisabeth Hellsten, bosatt i Brasilien, aktuell med boken ”Utsänd – Arbeta Leva och Älska i krigets mitt”, vilken hon berättade om på Rotary Stockholm International, där vi förankrade Hellstens planer.

Som Rotarian förväntas du leva enligt följande: Är det sant? Är det rättvist mot alla som berörs? Skapar det samförstånd och bättre kamratskap? Är det värdefullt för alla som berörs? Därför gör jag det jag gör. Varför gör du det du gör?

Var vill du se Coachomaten: Skriv platsen och Coachomaten tar hand om resten
+46 (0)70 798 44 29

Dela berättelsen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på print
Dela på email