ENGLISH TEXT - MOVIE ABOUT A REWARDED SCHOOL IN SWEDEN (7:40 IN)

Gerestaskolan, Härnösand - Award of Pepp of the year  2018, distributed by Generation Pepp.  20 years ago I made this timeless movie about this amazing school. Me and prince Daniel Westling actually studied in the same school, Lillsved, but not in the same year. 7:40  in Gerestaskolan starts.

Gerestaskolan i Härnösand tog hem priset Årets Peppare 2018, utdelat av Generation Pepp.  Det är nu 20 år sedan jag gjorde denna tidlösa film om denna fantastiska skola. Jag och Daniel Westling gick för övrigt båda på Lillsved, dock inte samma år. 7:40 in börjar Gerestaskolan.

Genom en inkluderande hälsosatsning med rörelse och glädje som verktyg får alla barn en energigivande och stärkande start på skoldagen. Initiativet till pepp och morgonpuls på schemat togs av den engagerade personalen på skolan för att i likhet med fler goda skolexempel ge elever ökade möjligheter i sin skolgång samt ge tidiga förutsättningar till ett hälsosamt liv. För sitt aktiva ställningstagande för barns hälsa och för den inspiration andra ges tilldelas Gerestaskolan i Härnösand priset som Årets Peppare 2018.

- Alla elever har olika förutsättningar och på Gerestaskolan tror vi att alla mår bra av rörelse. På ett ganska enkelt sätt har vi skapat möjlighet till mer rörelse i vardagen. Det här är för oss ett första steg i vårt hälsofrämjande arbete där rörelse och lärande hör ihop, sade glada representanter från Gerestaskolan i sitt tacktal.